All You Need
In One Single
Theme.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat
Search here:
Omgeving en recreatie

De Contreie kijkt uit over de landerijen richting Den Hout. Tussen de Contreie en Den Hout ligt de ecologische verbindingszone; een schitterend natuurlijk gebied vol flora en fauna. Ieder jaargetijde kent hier zijn eigen schoonheid en wandelaars en fietsers kunnen hier dagelijks van genieten. Onder de Heijligerweg is zelfs een faunaduiker aangebracht voor kleine zoogdieren en amfibieën. In en om de Contreie kunt u prima recreëren. De natuur is prachtig en volop aanwezig. De openbare ruimte wordt ook zo groen en duurzaam mogelijk ingericht. De Weide en de Hoogte zijn twee plekken in de Contreie waar het heerlijk spelen en ontspannen is. Daarnaast worden er in de komende tijd nog drie speelplekken voor kinderen ingericht. In en om Oosterhout liggen bossen en natuurgebieden die ook ingericht zijn om te recreëren. Het landschapspark “De Open Linie” en Natuurtuin de Oranjepolder zijn hier twee voorbeelden van. 

(Foto: Marjan Sins fotografie)

Wonen in Oosterhout 

De Contreie ligt in het westen van Oosterhout. Deze stad is gelegen in Noord-Brabant tussen Breda en Tilburg. De gelijknamige gemeente Oosterhout telt 54.604 inwoners (CBS, 2017). Op loopafstand van de Contreie zijn de nodige voorzieningen, zoals basisscholen, kinderopvang en diverse winkels en supermarkten voor uw dagelijkse boodschappen. Ook is er een groot sportpark voor voetbal, handbal, beachvolleybal en een pannaveld voor de jeugd. Oosterhout heeft een gezellig centrum met een breed winkelaanbod. Met drie parkeergarages in de buurt is er altijd voldoende parkeergelegenheid.  

Oosterhout heeft naast cultuur ook voldoende recreatiemogelijkheden. Rondom Oosterhout liggen bossen en natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De openbare ruimte in de Contreie wordt ook zo groen mogelijk ingericht. 

(Foto: Marjan Sins Fotografie )

Beschikbaarheid

Oosterhout is gunstig gelegen met de A27 en A59 binnen bereik. Deze snelwegen zijn goed te bereiken vanuit de Contreie. Grotere steden als Den Bosch, Tilburg en Breda liggen daardoor op slechts 30 minuten van de Contreie. Ook beschikt Oosterhout over een goede busverbinding. Grote steden zoals Utrecht, Den Bosch, Breda en Tilburg zijn met het openbaar vervoer te bereiken 

Vragen ? We helpen u graag.